Syltade kantareller

Syltade kantareller

Ett riktigt bra sätt att spara höstens läkerheter. Blir ett mumsigt tillägg till vilträtter och tyngre kötträtter.




Ingredienser
Ger ca 1 liter inlagd svamp
  • 2 liter fin rensad svamp
  • 2 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 bit färsk ingefära, skivad
  • 1 röd chili, spansk peppar, finhackad
  • 1 bit kanel
  • 3 kryddnejlikor
  • 1-2 stora renjorda burkar med lock.

Gör så här

1.Blanda svamp, salt och citronsaft i en kastrull med lock. Värm och sjud sakta i 10 minuter.

2. Blanda ättiksprit, vatten, socker, ingefära, chili, kanel och kryddnejlikor i en kastrull och koka upp inläggningslagen. Rör så att sockret löser sig.

3. Tillsätt svampen, koka upp och låt sjuda i 50 minuter.

4. Sterilisera gärna burkarna genom att sätta dem i 110 grader varm ugn i 10 minuter eller koka dem några minuter.

5. Fördela svampen på burk, pressa ihop och täck med inläggningslagen, förslut sedan med lock, låt kallna och förvara svalt och mörkt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0