Syltade kantareller
Syltade kantareller
Ett riktigt bra sätt att spara höstens läkerheter. Blir ett mumsigt tillägg till vilträtter och tyngre kötträtter.

Ingredienser
Gör så här
1.Blanda svamp, salt och citronsaft i en kastrull med lock. Värm och sjud sakta i 10 minuter.
Ett riktigt bra sätt att spara höstens läkerheter. Blir ett mumsigt tillägg till vilträtter och tyngre kötträtter.

Ingredienser
Ger ca 1 liter inlagd svamp
- 2 liter fin rensad svamp
- 2 tsk salt
- 2 msk citronsaft
- 2 dl ättiksprit (12%)
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 bit färsk ingefära, skivad
- 1 röd chili, spansk peppar, finhackad
- 1 bit kanel
- 3 kryddnejlikor
- 1-2 stora renjorda burkar med lock.
Gör så här
1.Blanda svamp, salt och citronsaft i en kastrull med lock. Värm och sjud sakta i 10 minuter.
2. Blanda ättiksprit, vatten, socker, ingefära, chili, kanel och kryddnejlikor i en kastrull och koka upp inläggningslagen. Rör så att sockret löser sig.
3. Tillsätt svampen, koka upp och låt sjuda i 50 minuter.
4. Sterilisera gärna burkarna genom att sätta dem i 110 grader varm ugn i 10 minuter eller koka dem några minuter.
5. Fördela svampen på burk, pressa ihop och täck med inläggningslagen, förslut sedan med lock, låt kallna och förvara svalt och mörkt.
Kommentarer
Trackback