Äppelmunkar

Friterade äppelmunkar

Knapriga på utsidan men härligt mjuka på insidan. Äpple och kanel är en oslagbar kombination.




Till 4 personer

3 syrliga äpplen
1 tsk citronsaft
125 g mjöl
1 ägg
1 1/4 dl ljust öl
1 msk smält smör
salt
olja till fritering
En blandning av socker och kanel att rulla munkarna i

Gör så här

1.
Skala äpplena och avlägsna kärnhusen med en öppelpipa. Skär fruktköttet på tvären i ungefär 1 cm tjocka ringar och droppa genast över citronsaften.

2. Rör mjöl och ägg till en jämn smet. Rör ner öl, smör och en nypa salt.

3. Hetta upp oljan i en kastrull. Rulla äppelringarna i socker & kanelblandningen och doppa dom i smeten.

4.
Kolla fall oljan är tillräckligt het genom att lägga ner en bit vitt bröd och ser fall den blir gyllenbrun på drygt en minut. Det stiger även upp små rökmoln från oljan.

5. När oljan är tillräckligt het lägger du ner några av munkarna som är doppade i smeten. Fritera dom i någon minut. Vänd sedan ringarna och fritera någon minut, tills dom är knapriga och gyllenbrunna. Ta upp dom och låt dom droppa av på hushållspapper.

6. Strö över socker och servera med tex vaniljglass.

Kommentarer
Postat av: Marietthe

Vad dom ser smarriga ut!!!

2010-10-23 @ 15:14:30
Postat av: Martina

Dom inte bara ser smarriga ut, dom är verkligen riktigt goda också, men ändå så simpla och enkla! Testa dom Mariettthe, Eskil hade älskat dom :)

2010-10-24 @ 14:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0