Citronpaj
Läskande citronpaj
En syrlig och god paj som verkligen sätter igång spottkörtlarna! Vill man ha den lite mindre syrlig kan man ersätta en av citronerna med två stycken lime.

Till en paj behöver du
Pajdeg
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
saft av 2 citroner (1 1/2 dl)
Finrivet skal av 2 citroner
1 1/2 dl vatten
3 1/2 dl florsocker
2 msk maizenamjöl
4 stycken rumsvarma äggulor
Gör så här
1.Pajdeg
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma, viktgt för att pajkanten ska hålla sig på plats. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
2.Fyllning
Koka upp under vispning saft och skal av citron, vatten, florsocker och maizenamjöl i en kastrull
3. Ta kastrullen från värmen när blandningen har tjocknat och låt den svalna lite.
4. Vispa i en äggula i taget och vispa till en jämn smet. Fördela sedan fyllningen i pajskalet.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna helt, pudra sedan över med florsocker.
En syrlig och god paj som verkligen sätter igång spottkörtlarna! Vill man ha den lite mindre syrlig kan man ersätta en av citronerna med två stycken lime.

Till en paj behöver du
Pajdeg
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
saft av 2 citroner (1 1/2 dl)
Finrivet skal av 2 citroner
1 1/2 dl vatten
3 1/2 dl florsocker
2 msk maizenamjöl
4 stycken rumsvarma äggulor
Gör så här
1.Pajdeg
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma, viktgt för att pajkanten ska hålla sig på plats. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
2.Fyllning
Koka upp under vispning saft och skal av citron, vatten, florsocker och maizenamjöl i en kastrull
3. Ta kastrullen från värmen när blandningen har tjocknat och låt den svalna lite.
4. Vispa i en äggula i taget och vispa till en jämn smet. Fördela sedan fyllningen i pajskalet.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna helt, pudra sedan över med florsocker.
Kommentarer
Postat av: Victoria Wallin
Roligt att du startat en matblogg! Nu vet jag vart jag skall få inspiration till nya, kulinariska upplevelser. Fina bilder;) kram
Postat av: Martina
Det tycker jag med ! Ja, jag hopaps verkligen att jag kommer hjälpa familjen wallin att testa nya spännande matupplevelser ;D
Trackback